Geen producten (0)

 

 

Update ‘gratis plastic tasjes in de ban’ 

Sinds 1 januari 2016 geldt het verbod op het gratis verstrekken van plastic draagtasjes. We zijn inmiddels bijna een jaar verder. Sindsdien is het gebruik van plastic tasjes in de retail fors afgenomen. Een positieve ontwikkeling.
Desondanks merken wij, dat er nog steeds onduidelijkheden zijn. Daarom geven we je een korte update. Hoe zit het ook al weer? En wat mag wel of juist niet?

Het verbod.

Het is een misverstand dat alle plastic tassen verboden zijn. Het verbod geldt voor het gratis weggeven van plastic tassen en op tassen waar voor een deel plastic in of op is verwerkt. Zoals papieren tassen met een plastic laagje (laminaat).
Je mag plastic draagtassen altijd meegeven, wanneer je hier een kleine bijdrage voor vraagt. Je bent vrij om dit bedrag zelf te bepalen. Juridisch gezien mag dit ook 1 cent zijn.

 Wanneer mag een gratis plastic tas wel?

Plastic tassen mogen wel ter promotie gratis meegegeven worden tijdens een beurs of event. En voor het beschermen van onverpakt rauw voedsel is het gratis weggeven van ultra dunne plastic tassen toegestaan, beter bekend als hemddraagtassen, hemdtasjes, markttasjes,

Alternatieven voor de plastic draagtas.

Als alternatief op de plastic tas kun je een papieren tas gebruiken (zónder plastic laminaat) of een oersterke Amerikaanse blokbodemzak. Maar denk ook aan (meervoudig) herbruikbare tassen, van bijvoorbeeld katoen of jute.
Kun jij wel wat hulp of inspiratie gebruiken voor jouw assortiment draagtassen?
Klik hier en neem vrijblijvend contact met ons op.