Geen producten (0)

Cocon verpakkingen is een verpakkingsgroothandel in Veenendaal. Ons aanbod is divers. Zo kunt u bij ons hemddraagtassen, polyzakken, dozen, aluminium of plastic bakjes, al dan niet bedrukt met naam bestellen. Werkt u in de catering en bent u op zoek naar vlees verpakking, cateringschalen, aluminium schalen of lasagnebakken? Cocon staat garant voor al uw verpakkingsmaterialen.

Wilt u advies over Vacuümzakken, krimpzakken of de meest geschikte verpakking voor uw product? Neemt u dan gerust contact met ons op. Cocon stelt net als u hoge eisen aan de verpakking van uw product. 

Ons handelsbedrijf importeert voornamelijk plastic draagtassen, papieren draagtassen en kartonnen dozen uit diverse Europese landen en het Verre Oosten. De andere helft gaat om bedrijfsverpakkingen, zoals houten pallets en krimpfolie om-dozen. De sterke punten van Cocon zijn onder andere:

  • flexibiliteit,
  • brede oriëntatie,
  • veel technische kennis en ervaring,
  • kwaliteit en
  • leverbetrouwbaarheid.

Vormgeving van de Verpakkingen

Verpakkingen: Bedrukte draagtassen De vormgeving van verpakkingsmaterialen is voor veel gebruiksdoeleinden belangrijk. Zo gebruiken winkeliers de verpakkingen om te zorgen dat u meer van hun spullen koopt. Tassen bedrukken met logo of tekst is daarom altijd bespreekbaar bij ons. Cocon koopt op grote schaal verpakkingen in en beschikt over kennis van specialistische ontwerpmogelijkheden en druktechnieken.

Zo weet u zeker dat u verpakkingen van A tot Z verzorgd vormgegeven en geproduceerd worden. Of het nu gaat om transportverpakkingen, foodverpakkingen of luxe geschenk verpakkingen; voor alle verpakkingen geldt dat de diverse marktontwikkelingen ons voortdurend uitdagen.

Wetgeving

Volgens het Besluit beheer verpakkingen 2014 geldt de Wetgeving verpakkingen: alle producten, vervaardigd van materiaal van welke aard ook, die kunnen worden gebruikt voor het insluiten, beschermen, verladen, afleveren en aanbieden van andere producten, van grondstoffen tot afgewerkte producten, over het gehele traject van producent tot gebruiker of consument, wegwerpartikelen die voor dit doel worden gebruikt daaronder begrepen, waarbij verpakkingen uitsluitend omvatten verkoop- of primaire verpakkingen, verzamel- of secundaire verpakkingen en verzend- of tertiaire verpakkingen, en waarbij;

  1. producten als verpakking worden beschouwd indien zij aan het vorenstaande voldoen, ongeacht andere functies die de verpakking ook kan vervullen, tenzij het product integraal deel uitmaakt van een ander product en het nodig is om dat product tijdens zijn levensduur te bevatten, te ondersteunen of te bewaren en alle elementen bedoeld zijn om samen gebruikt, verbruikt of verwijderd te worden;

  2. producten die ontworpen en bedoeld zijn om op het verkooppunt te worden gevuld alsmede wegwerpartikelen die in gevulde toestand worden verkocht of die ontworpen en bedoeld zijn om op het verkooppunt te worden gevuld, slechts als verpakking worden beschouwd indien zij een verpakkingsfunctie hebben, en

  3. de componenten van een verpakking en de bijbehorende in de verpakking verwerkte elementen worden beschouwd als deel van de verpakking waarin ze verwerkt zijn en waarbij de bijbehorende elementen die aan een verpakt product hangen of bevestigd zijn en die een verpakkingsfunctie hebben, als verpakking worden beschouwd, tenzij zij integraal deel uitmaken van dit product en alle elementen bedoeld zijn om samen verbruikt of verwijderd te worden;

Recycling

Het maken van verpakkingsmateriaal levert milieubelasting op door energie- en grondstoffengebruik. Recycling betekent letterlijk: het in een productieproces opnieuw verwerken van afvalmaterialen voor het oorspronkelijke doel of voor andere doeleinden, met inbegrip van organische recycling maar uitgezonderd terugwinning van energie. Sinds 2010 wordt kunststof verpakkingsafval ingezameld en hergebruikt als grondstof voor nieuwe verpakkingen of andere producten.

Ook is er een Meldpunt Verpakkingen ingesteld waar Milieu Centraal vragen van consumenten over productverpakkingen en milieu beantwoordt. Bij het Meldpunt kunt u ideeën en suggesties kwijt over het milieuvriendelijker maken van verpakkingen. Tevens zijn er in de Raamovereenkomst afspraken gemaakt over een verduurzamingagenda voor verpakkingen. We volgen trends op de voet en ontwikkelen verpakkingen die voldoen aan de eisen en wensen van de markt.

Plastic Draagtas Nodig?

Of bent u op zoek naar katoenen draagtassen of andere soorten draagtassen? Service-vriendelijke vraag in de winkel. Maar blijft dit nog vanzelfsprekend?

De vraag van de toekomst zal zijn: ‘Mag het ook een ander tasje zijn?’ Dan kiest u voor bio draagtassen van Cocon. De tassen zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen: na gebruik kunt u hem een tweede leven geven als afvalzak voor groen afval. De tassen zijn verkrijgbaar in drie formaten. Met de introductie van de bio draagtassen breidt Cocon het assortiment draagtassen verder uit. Met zetmeel als hernieuwbare grondstof voor deze composteerbare en biologische afbreekbare draagtassen.

Draagtas ook met eigen opdruk

Bent u op zoek naar papieren of plastic tassen met logo of opdruk? Een mooie en praktische tas voorzien van uw logo of bedrijfsnaam is een visitekaartje voor uw bedrijf. Een tas is een uitermate geschikt relatiegeschenk, het is weer eens wat anders dan een pen en zeer praktisch. Maar dat zijn niet alleen de voordelen. Een tas heeft een groot bedrukkingsoppervlak waardoor de bedrijfsnaam of slogan altijd opvalt. Bij dagelijks gebruik van dit relatiegeschenk is dit een uitstekende manier om reclame te maken.

Een kwalitatieve tas gaat lang mee en is daarom een duurzaam geschenk, wat natuurlijk belangrijk is voor je bedrijfsimago, in deze tijd van ecologisch bewustzijn. De papieren tassen zijn te bestellen met uw eigen ontwerpen en we hebben verschillende papiersoorten. De tassen kunnen worden voorzien van uw logo, bedrijfsnaam, een slogan of een persoonlijke boodschap. Dit kunt eenvoudig en snel in een kleine afname of grote afname goedkoop online bij ons bestellen. Een tas bedrukken wij professioneel in één of meerdere drukkleuren. Ook kunt u uw eigen levertermijn voor de bedrukte papieren draagtassen bepalen. Cocon levert bio-based draagtassen met een standaard opdruk, maar de tassen kunnen ook uitgevoerd worden met een opdruk naar uw wens. Vraag naar de mogelijkheden. Meer weten? Neem voor meer informatie contact op.

Wegwerp Aluminium en Plastic schalen

Aluminium schalen en bakjes hebben wij in verschillende maten en uitvoeringen op voorraad. Dat zijn bijvoorbeeld aluminium schaaltjes en bakjes, cateringschalen, Kristal cups, Alu lasagnebakken, vleeswarenschaaltjes, fruitschalen en menuschalen. De veelzijdige, lichtgewicht kunststof bakjes zijn ideaal voor verse (meeneem) maaltijden en lunches. Leverbaar in 1-, 2- en 3 vakken, dus de samenstelling van een compleet menu blijft altijd goed gescheiden. 

Bij Cocon verpakkingen vind u alle populaire maaltijdbakken. PP en CPET menubakken. Ruim voldoende voor een compleet menu en leverbaar met 1, 2 en 3-vakken. PP bakken zijn tevens geschikt voor de magnetron en CPET schalen zijn ook ovenbestendig. Handzaam, licht in gewicht en goed stapelbaar. Ideaal voor cateraars en fastfoodbedrijven. Leverbaar met bijpassende deksels, zodat de maaltijden makkelijk meegenomen kunnen worden.