Geen producten (0)

Cocon Verpakkingen, hoezo eigenlijk die naam voor een groothandel in verpakkingen?

Cocon Verpakkingen, hoezo eigenlijk die naam voor een groothandel in verpakkingen?

Als je een groothandel in verpakkingen start, moet je aan veel dingen denken. Een opslagruimte, transportmiddelen, administratie, voorraad aanleggen etc.etc. Een niet onbelangrijk aspect daarbij is de naam die je aan je groothandel gaat geven.

Verpakkingen, waar doet dat de mensen aan denken?

Het eerste artikel wat in mensen opkomt als ze denken aan wat een groothandel in verpakkingen verkoopt is meestal: dozen. Natuurlijk klopt dat ook, dozen vallen zeker onder verpakken en inpakken. Maar verpakkingen omvatten veel meer dan alleen dozen. Om maar wat verpakkingen te noemen: inpakpapier, aluminiumfolie, papieren zakken, plastic zakken, hemddraagtassen, bedrukte tassen, bekers, kokers, fruitmanden etc.etc. De gemene deler van al deze verpakkingsmaterialen is -logisch- dat mensen er diverse dingen in verpakken. En dat is precies wat wij in de naam van onze groothandel tot uiting wilden laten komen: in onze artikelen kun je dingen verpakken en ook nog op een goede, mooie en passende manier. Al denkende in die richting zijn wij gekomen op de naam Cocon.

Wat is nu een mooiere verpakking dan een cocon?

  • een cocon is nooit te groot of te klein maar past perfect om datgene heen wat erin zit,
  • een cocon beschermt wat erin zit, is dus stevig,
  • een cocon is mooi om te zien en ...
  • een cocon zorgt ervoor dat dat wat erin zit mooier wordt. In de natuur gaat er een rupsje in en er komt een prachtige vlinder uit.

Ook dat is iets wat wij belangrijk vinden: dat uw artikelen goed uitkomen in onze verpakkingen. Dit alles bij elkaar genomen vonden wij de naam Cocon Verpakkingen een prachtige naam voor onze groothandel. En als je dan na een aantal jaren ook nog verhuist naar een wijk die De Gelderse Blom heet en je bedrijf vestigt aan de Dagpauwooglaan, dan is het plaatje helemaal compleet. Zie hier de herkomst van de naam Cocon Verpakkingen, gevestigd aan de Dagpauwooglaan 130 in Veenendaal.

1 Reactie

Esmeralda
03 March 2024 om 08:43
1
Mooi uitgelegd. Prachtig beeld.

Reageer

Annuleren